søndag den 21. oktober 2012

Koldhævede boller

At starte dagen med nybagte boller er da noget af den bedste. Jeg har længe ledt efter gode opskrifter på koldhævede boller og er endelig kommet frem til en god opskrift, som også sagtens kan bruges på hverdage.
Jeg har lavet to versioner af opskriften. Den første indeholder kun hvedemel og den anden er med variation.

Opskrift 1
1/4 pakke gær
6 dl koldt vand
1 spsk groft salt
700 g hvedemel

Opskrift 2
1/4 pakke gær
6 dl koldt vand
1 spsk groft salt
100 g flager (havregryn, byggryn eller ruggryn)
150 g durummel
100 g rugmel
350 g hvedemel

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud en en lille smule af vandet inden resten af vandet tilsættes.
Tilsæt salt og mel og rør det hele godt sammen. Det er en lidt klistret dej og derfor er det godt at bruge en røremaskine.
Dæk skålen til med lidt film og stil de. I køleskabet natten over.

Dejen tages ud af køleskabet og med en ske sættes bollerne på en bagholdet. Det er en god idé, at dyppe skeen i vand inden den kommes i dejen.
Bollerne sættes i en kold ovn og den tændes på 230 grader.
Bollerne bages i 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar