I dag står den på indisk. Vi er helt vilde i huset med indisk og det går ikke kun at lave en Boller i karry med ris.
Menu:
Lam i spinat
Spicy ris
Naanbrød
Papadums
Raita
Yoghurtdip
Mangochutney
Naan
2 dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
1 æg
1/2 dl yoghurt natural
1 tsk groft salt
2 spsk olie
500 g mel
Fremgangsmåde:
- Lun mælken i en gryde. Smuler gæren i en skål og tilsæt mælken og salt. Rør det rund og lad det stå i 15 min.
- rør æg, yoghurt, salt og olie sammen i en lille skål og hæld det sammen med mælken.
- ælt mel i dejen og ælt det godt sammen. Det skal lige akkurat ikke klister til bordet. Del dejen i 6 kugler og stil dem til hævning i 2 timer.
- tryk kuglerne ud , så de bliver aflange, ca. 20 x 10 cm og læg dem på en bageplade og eftermæle i 20 min.
- bag brødene i ovnen ved 230 grader i ca. 10 min.
Papadums
Papadums
Olie
-hæld olie i en gryde ca. 3 cm op. Varm olien op (tjek med bunden af en tændstik eller et stykke papadum.
- læg 1 papadum i olien af gangen, den skal kun være i olien kort og vendes på halvvejen.
- læg papadums på et fedtsugende stykke ( det kan være de skal vendes lidt for at komme af med al den overskydende olie.
Lam i spinat
1 kg lam i tern ( fra hals, bov eller kølle)
Olie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk finthakket ingefær
2 tsk stødt chili
2 spsk hel kardemomme
6 hele nelliker
10 peberkorn
3 tsk gurkemeje
3 tsk gram masala
Salt
1 l vand
500 g optøet hel spinat
2 1/2 dl fløde
- steg kødet i gryde lidt af gangen. Tag kødet op.
- svits løg og hvidløg.
- kom ingefær og krydderier i gryden og svits det med. Hvis det bliver for tørt, så tilsæt lidt ekstra olie.
- kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand og salt. Retten skal småsimre i ca. 45 min. Væden skal være halveret, så det kan være retten skal koge det sidste stykke uden låg.
- kom spinat og fløde i og kog det med i 8 - 10 min.
Raita
2 tomater
1 agurk
Saft fra 1 lime
Salt og peber
Frisk koriander
- Fjern det bløde i agurken og skær den i små tern.
- skær tomaten i små tern
- fordel ternene i to skole og kom lime, salt og peber på dem begge.
- hak korianderen og kom det i den ene skål.
Yoghurtdip
Yoghurt
Salt og peber
Knust spidskommen
- rør yoghurt med salt og peber og pynt med spidskommen
Spicy ris
500 g ris
1 l. Hønsebouillon
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 kardemommekapsler, let stødt
4 nelliker
-skyl risene godt og læg dem i blød i 30 min
- kog bouillon med krydderierne. Tilsæt risene og lad dem småkoge i ca. 8 min ( væden skal være absorberet).
- tag gryden af varmen og lad risene stå yderligere 8 min.
Mangolassi (til 2 - 3 personer)
2 1/2 dl mangopulp
2 1/2 dl yoghurt natural
10 isterninger
- blend alle ingredienserne og hæld i høje glas med sugerør.
Ekstra: mangochutney
Velbekomme
Lena
Ingen kommentarer:
Send en kommentar