tirsdag den 1. januar 2013

Indisk menu

I dag står den på indisk. Vi er helt vilde i huset med indisk og det går ikke kun at lave en Boller i karry med ris.

Menu:
Lam i spinat
Spicy ris
Naanbrød
Papadums
Raita
Yoghurtdip
Mangochutney


Naan

2 dl mælk
25 g gær
1 tsk sukker
1 æg
1/2 dl yoghurt natural
1 tsk groft salt
2 spsk olie
500 g mel

Fremgangsmåde:
- Lun mælken i en gryde. Smuler gæren i en skål og tilsæt mælken og salt. Rør det rund og lad det stå i 15 min.

- rør æg, yoghurt, salt og olie sammen i en lille skål og hæld det sammen med mælken.

- ælt mel i dejen og ælt det godt sammen. Det skal lige akkurat ikke klister til bordet. Del dejen i 6 kugler og stil dem til hævning i 2 timer.

- tryk kuglerne ud , så de bliver aflange, ca. 20 x 10 cm og læg dem på en bageplade og eftermæle i 20 min.

- bag brødene i ovnen ved 230 grader i ca. 10 min.


Papadums

Papadums
Olie

-hæld olie i en gryde ca. 3 cm op. Varm olien op (tjek med bunden af en tændstik eller et stykke papadum.

- læg 1 papadum i olien af gangen, den skal kun være i olien kort og vendes på halvvejen.

- læg papadums på et fedtsugende stykke ( det kan være de skal vendes lidt for at komme af med al den overskydende olie.


Lam i spinat

1 kg lam i tern ( fra hals, bov eller kølle)
Olie til stegning
2 løg
3 fed hvidløg
3 spsk finthakket ingefær
2 tsk stødt chili
2 spsk hel kardemomme
6 hele nelliker
10 peberkorn
3 tsk gurkemeje
3 tsk gram masala
Salt
1 l vand
500 g optøet hel spinat
2 1/2 dl fløde

- steg kødet i gryde lidt af gangen. Tag kødet op.

- svits løg og hvidløg.

- kom ingefær og krydderier i gryden og svits det med. Hvis det bliver for tørt, så tilsæt lidt ekstra olie.

- kom kødet tilbage i gryden og tilsæt vand og salt. Retten skal småsimre i ca. 45 min. Væden skal være halveret, så det kan være retten skal koge det sidste stykke uden låg.

- kom spinat og fløde i og kog det med i 8 - 10 min.


Raita

2 tomater
1 agurk
Saft fra 1 lime
Salt og peber
Frisk koriander

- Fjern det bløde i agurken og skær den i små tern.
- skær tomaten i små tern

- fordel ternene i to skole og kom lime, salt og peber på dem begge.

- hak korianderen og kom det i den ene skål.


Yoghurtdip

Yoghurt
Salt og peber
Knust spidskommen

- rør yoghurt med salt og peber og pynt med spidskommen


Spicy ris

500 g ris
1 l. Hønsebouillon
2 kanelstænger
2 stjerneanis
4 kardemommekapsler, let stødt
4 nelliker

-skyl risene godt og læg dem i blød i 30 min

- kog bouillon med krydderierne. Tilsæt risene og lad dem småkoge i ca. 8 min ( væden skal være absorberet).
- tag gryden af varmen og lad risene stå yderligere 8 min.


Mangolassi (til 2 - 3 personer)

2 1/2 dl mangopulp
2 1/2 dl yoghurt natural
10 isterninger

- blend alle ingredienserne og hæld i høje glas med sugerør.

Ekstra: mangochutney


Velbekomme

Lena

Ingen kommentarer:

Send en kommentar